Lid worden

 

SSV Katwijk en nieuwe leden

Het gehele jaar door beginnen kunt u bij ons lid worden.

Schrijf je in voor een introductie om kennis te maken en een kijk in de keuken van de schietsport te ervaren. Het is echt een hartstikke leuke, ook een beetje stoere en unieke sport voor iedereen van jong tot oud(er).

Omdat de aanmeldprocedure even duurt, geldt een lidmaatschap tot en met 31 december. Daarna per kalenderjaar.
Vanaf oktober lid worden, dan geldt de inschrijving tot en met de 31ste van december het jaar erop.

Hoop bla bla waarom de schietsport zo ontzettend tof is…

In onze nieuwe accommodatie is het ruim en gezellig en die luxe delen we graag met bestaande schietsporters maar ook met nieuwe geïnteresseerden. In onze vereniging kunt u kennismaken met de schietsport, een sport voor liefhebbers van precisie-schieten. Voor degenen die al aan schietsport doen biedt onze accommodatie o.a. een fantastische 100 meter baan en een zeer gerieflijk elektronisch schotregistratiesysteem.

Bij ons schiet u met vuurwapens in verschillende kalibers en variërend van oud tot modern. Zwartkruit laten we graag buiten de deur vanwege de vervuilende eigenschappen in een volkomen gesloten gebouw. Zwartkruit schieten met patronen is wel mogelijk, zie openingstijden.

Onze baancommandanten volgen de bewegingen van iedere schutter nauwlettend. Dit is in het belang van de veiligheid. Er zijn gediplomeerde instructeurs die nieuwe leden, dus ook u, de grondbeginselen van de schietsport zorgvuldig zullen bijbrengen en u pas ‘vrijgeven‘ als zij van mening zijn dat u zich op de schietbaan veilig kunt gedragen.

Wat is daar nu zo leuk aan en wat heb ik daar b.v. als oudere deelnemer aan? Ik ben al over de 50 en is dat wel wat voor mij? Als u denkt dat de schietsport wel leuk is of altijd wel benieuwd was hoe het zou zijn om eens een keertje te schieten, nou dan kunnen wij u verzekeren dat u aan de schietsport erg veel plezier zult beleven.

Nog meer achtergrondinformatie..

Deze sport kent in Nederland tenminste 43.000 enthousiaste deelnemers, allen lid van een schietsportvereniging, die aangesloten moeten zijn van de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie, oftewel de KNSA.

De wetgever heeft bepaald dat u , voordat u lid kunt worden van een schietsportvereniging, bij de gemeente een zogenaamde ‘Verklaring omtrent het gedrag’ moet aanvragen. Er vindt dan een justitiële controle plaats om te zien of u iets op uw kerfstok heeft dat zich niet verdraagt met de schietsport.

Is dat zo streng? Ja dat is zo streng in uw belang en in het belang van al die 43.000 sportschutters die graag hun sport nog lang willen blijven beoefenen. Voor bestaande schietsporters gelden er andere criteria en is een overstap naar of het lid worden bij een tweede vereniging gemakkelijker.

Er wordt geschoten met pistolen (waar je een houder met patronen in moet doen), met revolvers (waarin zo’n soort trommeltje ronddraait met patronen die je kunt zien zitten) en met geweren in allerlei klassen.  Wat vraagt dat nou, dat schieten? Dat kan toch iedereen? En wat is daar nu zo leuk aan? Nou, om heel goed te kunnen schieten moet u ook heel veel oefenen, u moet u heel goed kunnen concentreren, uw ademhaling goed kunnen regelen, uw armbewegingen goed onder controle hebben, uw timing moet goed zijn en u moet uw doel goed kunnen zien. En dan begint het pas, uw eerste schot kon weleens meteen in de roos zitten, maar dan het tweede schot; als u dat net zo goed wilt doen als het eerste dan is dat nog niet zo eenvoudig!

Heeft u een jaar geschoten als beginnend schutter dan mag u onder voorwaarden zelf een wapen aanschaffen, wij leggen het u allemaal uit. Wij zien er ook op toe dat u altijd aan de wettelijke bepalingen zult voldoen.

Velen gingen u voor en merkten dat er fysiek en mentaal nog heel wat komt kijken voordat u goed zult gaan schieten. Het leuke is het steeds beter wordende resultaat waarbij uw scores zullen stijgen. En gaat u ook liggend geweer schieten dan bent u fysiek een stuk drukker bezig en zult u merken dat uw lichamelijke conditie best wel een stukje beter moet worden om dat vol te kunnen houden. Het prikkelt u waarschijnlijk en misschien daagt het u uit om eens een extra wandeling te gaan maken, een stuk te gaan fietsen of wat lichte lichamelijke oefeningen te gaan doen om de conditie en uw beweeglijkheid wat op te vijzelen.

Wij denken dat de schietsport weer eens wat anders is dan de standaard (team)sporten of een kaartje leggen in een bejaardensociëteit. U bent onder de mensen en u zult zich verbazen dat het mensen zijn van allerlei pluimage en dat het u een leuk sociaal contact brengt in een gezellige club.

De vereniging wil geleidelijk groeien naar zo’n 500 leden. Dat zal tot gevolg hebben dat wij op den duur meerdere avonden open kunnen gaan, maar zover is het nog niet. Wilt u samen met ons meegroeien?

Tot ziens bij SSV Katwijk.


Reacties zijn gesloten.