KKSM

 

Klein Kaliber Semi-automaat Militair geweer (KKSM), 100m liggend

 

SSV Katwijk organiseert als eerste vereniging in Nederland een open wedstrijden voor klein kaliber semi-automaat militair geweer liggend 100 m. Momenteel zijn daar nog geen wedstrijden voor; vandaar deze wedstrijd als try-out. Mocht het idee aanslaan dan zal SSV Katwijk meerdere wedstrijden verspreid over het jaar gaan organiseren voor deze discipline zodat er een ranking ontstaat over het jaar heen, waarin de beste x wedstrijden meegenomen worden voor de ranking. Er wordt geschoten op de 100m kaart Woerden met schotmaat .22 (Meyton elektronische schotwaardering). De wedstrijdduur is 40 minuten voor proefschoten (onbeperkt) en 50 wedstrijdschoten.

 

Er zijn 3 onderdelen:

  1. KKSM “standaard”; Riem, schiethandschoen en schietjas etc. zijn toegestaan en de trekkerdruk moet minimaal 1.5 kg zijn. Men moet gebruikmaken van open richtmiddellen.
  2. KKSM “optisch”; Riem, schiethandschoen en schietjas etc. zijn toegestaan en de trekkerdruk moet minimaal 1.5 kg zijn. Men mag gebruik maken van allerlei optische richtmiddelen zoals kijker, aimpoint etc.
  3. KKSM “precisie”; Hier is alles vrij en mag men gebruikmaken van voorondersteuning met tweepoot of v-kussen. Achterondersteuning is niet toegestaan.

 
Voor alle 3 de disciplines geldt dat de semi-automaat moet functioneren met aanvoer uit magazijn (is verplicht). Natuurlijk vallen ook groot kaliber geweren met een .22LR wisselset hieronder.

De kosten per schietbeurt zijn 10 euro.

Reacties zijn gesloten.